Fakanál Étterem, a Piac vendéglője
Fakanál Étterem, a Piac vendéglője
Fakanál Étterem, a Piac vendéglője
Fakanál Étterem, a Piac vendéglője
Fakanál Étterem különleges vacsora programja, avagy Kolbászoljon a Piac vendéglőjében
A Vásárcsarnok nyitvatartási idején túl – jellemzően 19:00 órától – egyedülálló gasztro programokat kínálunk mindazoknak, akik valóban valami különlegesre vágynak. Mi, a Piac Vendéglőjében, a Fakanál étteremben arra vállalkozunk, hogy autentikus környezetben, Európa legszebb Vásárcsarnokában remek hangulatban rengeteg finomság között olyan programba vonjuk be vendégeinket, melynek otthon nem-igen lehetnek részesei: a disznóvágások egyik legizgalmasabb eseményét, s annak hangulatát - a kolbásztöltést idézzük fel a Fakanálban.
Egy nép megismeréshez nem csak az tartozik hozzá, hogy utazásaink alkalmával megtekintjük a leghíresebb épületeiket, műemlékeiket. Akkor kaphatunk ízelítőt abból, hogy miként élnek, milyenek a mindennapjaik, ha igyekszünk megismerni szokásaikat, kultúrájukat, ételeiket, örömüket, bánatukat. Kolbásztöltés éppen egy ilyen szórakoztató magyar tapasztalatszerző alkalom.
Gasztroesteink minden esetben tematikus kurzusokkal kezdődnek, majd svédasztalos vacsorával fejeződnek be. Programok időtartama: 2-3 óra.
Események, melyekre ajánljuk
- csapatépítő program külföldi és magyar vendégeinknek egyaránt
- lánybúcsú/legénybúcsú
- céges és privát rendezvények aktivizálására
- turista csoportok részére vacsorák alkalmával
Programmal kapcsolatos tudnivalók
Csomagajánlatunkat kifejezetten csapatépítésre, céges és privát események színesítésére, turista csoportok részére ajánljuk, mindazoknak akik egy különleges helyszínen, remek programok között szeretnének egy felejthetetlen estét eltölteni. Éttermünk ekkor speciálisan csak a vacsoracsoport kedvéért nyit ki újra, kizárólagosságot biztosítva vendégeinknek.
Program menete:
1. Bemelegítés
Vendégek köszöntése ízletes házi zsíros kenyérrel, pálinkával, limonádéval
2. Kolbásztöltés
Minden nép a saját jól bevált kolbászkészítési receptjére esküszik. A nagy, neves kolbász- és szalámikészítő üzemeknél a titkos receptet csakis a mesterek ismerték, a falvakban pedig régebben apáról fiúra szállt a receptúra. Séfünk a sparhelt körül kialakított látványasztalnál, csapatokra osztja a jelentkezőket, majd rögtönzött bemutató keretében bevezeti a vendégeket a kolbász készítésének és ízesítésének rejtelmeibe, ezt követően a vendégek lehetőséget kapnak, hogy kipróbálják magukat és saját ízlésüknek megfelelő kolbászt készítsenek. Az alapanyagokat - húst, fűszereket - biztosítjuk, az ízesítés és a töltés azonban a vendégek feladata.
A végeredményt pedig természetesen leteszteljük: a konyhán kisütik a frissen készített kolbászokat, így mindenki megkóstolhatja, hogy mennyire vált mesterévé a kolbászkészítésnek. A végeredményt séfünk értékeli és kihirdeti a legjobb kolbásztöltő csapatot.
3. Alternatív játékos programok
Miközben a konyhán kisülnek a kolbászok, addig vendégeink további betekintést nyerhetnek a hungarikumok és a magyar gasztronómia rejtelmeibe, amennyiben kedvük van részt venni szórakoztató játékainkban.
4. Vacsora
Rusztikus sparheltünkre tálalt, ma már csak a régi magyar falvakban fellelhető, tradicionális nyersanyagokból, a csarnokban található legjobb minőségű alapanyagokból készült büfévacsora elfogyasztása garantálja a program méltó befejezését.
5. Eredeményhirdetés
Szakmai zsűri véleményezésével kihirdetésre kerül a legjobb kolbásztöltő csapat, ezután mindenki megksőtolhatja a frissen sült, díjnyertes kolbászokat.
Gasztroesthez ajánlott vacsora menüsorunk
Fogadó italok (1 pohár ital választható/fő)
1 pohár házi bodzás limonádé vagy 2 cl pálinka
Fakanál fogadó falatkák
Házi zsíros kenyér lilahagymával
Rusztikus sparheltről kínált büfé menüsorunk
Tárkonyos csirkeragu leves gazdagon vagy gulyásleves
Töltött káposzta vagy töltött paprika - idény szerint
Marhapörkölt
Házias rakott burgonya
Kapros-túrós galuska
Vegyes házi savanyúság
Vegyes rétesek
Ráadás - „Amit töltöttél, edd is meg!” - Házi sült kolbász
Ital ajánlatunk (2 ital/fő választható) *
1 pohár (3 dl) csapolt Borsodi sör vagy
1 pohár (3 dl) szénsavas vagy rostos üdítő vagy
1 pohár (2 dl) ház bora - vörösbor vagy fehérbor
*igény esetén korlátlan italcsomag is kérhető
A program áráról és szabad helyek kapcsán érdeklődjön elérhetőségeinken vagy kérjen egyedi ajánlatot online
Nézze meg pálinka házasító gasztroestünk programját is, és készítse el saját, egyeid pálinkáját
Tél derekán, mikor kint tombolnak a mínuszok, minden csupa jég és elkeserítően korán sötétedik nem könnyű feladat olyan csapat-összekovácsoló programot szervezni, ami izgalmas, szórakoztató, unikális, lehetőleg a város szívében, valamilyen különleges környezetben valósítható meg és közben még egy jót ehetünk is. A Fakanál étterem, a Piac Vendéglője a központi Vásárcsarnok galériáján épp egy ilyen programkínálattal rukkolt elő. Már maga az helyszín is unikális, nem hiába választották Európa legszebb Vásárcsarnokának. Mikor a piac elcsendesedik, az árusok hazamennek, már csak azok gyönyörködhetnek a lenyűgöző épületben, akik a Fakanál vendégeként érkeznek.
Újabb megtisztelő címmel illették a Vámházkörúti Nagy Vásárcsarnokot. Ezúttal arról szavaztak az olvasók, hogy melyiket tartják Budapest legjobb piacának. Ezek szerint nem csak szépsége miatt látogatják, de szolgáltatásaival is a leginkább elégedettek a vásárlók.